Białka funkcjonalne

Komponenty dla przemysłu spożywczego

Hemoglobina drobiowa

Jest to najwyższej jakości funkcjonalne źródło białka o jednym z najwyższych wskaźników strawności. Hemoglobina drobiowa charakteryzuje się również doskonałym składem aminokwasowym oraz w znacznym stopniu przyczynia się do poprawy zdrowotności drobiu i trzody. W związku z tym iż hemoglobina drobiowa produkowana jest wyłącznie z krwi pochodzenia drobiowego całkowicie wyeliminowane jest zagrożenie zakażeniem ASF

Plazma krwi drobiowej

Jest to najwyższej jakości funkcjonalne źródło białka. Plazma krwi drobiowej jest jednak ceniona przede wszystkim dzięki swym prozdrowotnym właściwościom zwiększającą odporność młodych karmionych nimi zwierząt hodowlanych. Skutecznie przeciwdziała działaniu wielu toksyn oraz korzystnie wpływa na regenerację układu pokarmowego. Plazma drobiowa charakteryzuje się również doskonałym bilansem aminokwasowym. W związku z tym iż hemoglobina drobiowa produkowana jest wyłącznie z krwi pochodzenia drobiowego całkowicie wyeliminowane jest zagrożenie zakażeniem ASF.