Komponenty dla przemysłu spożywczego
Obecnie branża spożywcza kieruje się rosnącymi wymaganiami w zakresie jakości samych produktów jak i jakości pracy dostawcy z klientem. Współpracujemy bezpośrednio z uznanymi światowymi producentami jak i najlepszymi dystrybutorami w swoich dziedzinach. Szczególną uwagę poświęcamy funkcjonalnej żywności ekologicznej. Rozumiemy rosnące potrzeby w zakresie funkcjonalności składników żywności, nienagannego serwisu logistycznego oraz finansowania transakcji. Dla każdego z klientów jesteśmy w stanie skomponować ofertę odpowiadającą jego wymaganiom w każdym z tych wymiarów.
Błonniki
Inaczej włókno pokarmowe. Niezbędny element zdrowej diety.
Białka roślinne
Mąki nasion standaryzowane na zawartość białka. Znakomite w suplementacji białkowej produktów spożywczych
Skrobie
Skrobia to podstawowy węglowodan diety człowieka. Oprócz dostarczania energii skrobia jest wykorzystywana w technologii żywności również ze względu na swoją lepkość i wysoką zdolność wiązania wody.
Sole mineralne
Minerały są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ich rekomendowane ilości spożycia oraz funkcje są zróżnicowane.
Ekstrakty roślinne
Witaminy
Związki organiczne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu
Askorbiniany
Kwas askorbinowy i jego pochodne
Aminokwasy
Związki organiczne budujące białka
Substancje słodzące
Konserwanty
Pomagają utrzymać trwałość produktów