Komponenty dla przemysłu spożywczego

Obecnie branża spożywcza kieruje się rosnącymi wymaganiami w zakresie jakości samych produktów jak i jakości pracy dostawcy z klientem. Współpracujemy bezpośrednio z uznanymi światowymi producentami jak i najlepszymi dystrybutorami w swoich dziedzinach. Szczególną uwagę poświęcamy funkcjonalnej żywności ekologicznej. Rozumiemy rosnące potrzeby w zakresie funkcjonalności składników żywności, nienagannego serwisu logistycznego oraz finansowania transakcji. Dla każdego z klientów jesteśmy w stanie skomponować ofertę odpowiadającą jego wymaganiom w każdym z tych wymiarów.

Błonniki

Inaczej włókno pokarmowe. Niezbędny element zdrowej diety.

Białka roślinne

Mąki nasion standaryzowane na zawartość białka. Znakomite w suplementacji białkowej produktów spożywczych

Skrobie

Skrobia to podstawowy węglowodan diety człowieka. Oprócz dostarczania energii skrobia jest wykorzystywana w technologii żywności również ze względu na swoją lepkość i wysoką zdolność wiązania wody.

Sole mineralne

Minerały są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ich rekomendowane ilości spożycia oraz funkcje są zróżnicowane.

Ekstrakty roślinne

Witaminy

Związki organiczne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu

Askorbiniany

Kwas askorbinowy i jego pochodne

Aminokwasy

Związki organiczne budujące białka

Substancje słodzące

Konserwanty

Pomagają utrzymać trwałość produktów

Proszki owocowe

Ekstrakty grzybów azjatyckich

Pozostałe surowce spożywcze