Superfoods

Komponenty dla przemysłu spożywczego

Spirulina

(spirulina zielona, spirulina niebieska) – wysokobiałkowy ekstrakt z alg bogaty w wiele minerałów i witamin, szczególnie witaminy A (beta-karoten)

Chlorella

W związku z unikalną kompozycją mikro i makroelementów bardzo skutecznie oczyszcza organizm z wolnych rodników (właściwości przeciwstarzeniowe)

Moringa

Działa przeciwzapalnie, usprawnia pracę przewodu pokarmowego, wspiera układ kostny oraz redukuje zmęczenie

Camu camu

Roślina pochodząca z Ameryki łacińskiej ponadprzeciętnie bogata w witaminę C oraz witaminę A (w formie beta-karotenu)

Baobab proszek, baobab olej

Bogate źródło wapnia, witaminy C (6 razy więcej niż w pomarańczy), żelaza (2 razy więcej niż w czerwonym mięsie) oraz wielu innych pierwiastków. Wykazuje udowodnione właściwości przeciwgorączkowe

Lucuma

Proszek lucumy ze względu na swoją słodycz może z powodzeniem zastępować cukier w diecie diabetyków i osób ograniczających cukier w diecie (indeks glikemiczny IG=5). Proszek z lucumy jest również naturalnym antyoksydantem. Ponadto lucuma jest bogata w błonnik, beta-karoten, witaminy B3 (niacyny), potas i wapń